Uskallatko tavoitella isojen poikien liigaa?

Blogi
21.11.2016
Antti Harjuoja
Culture Designer, Milestone

 

Kaikki jääkiekkoa seuraavat tietävät, kuka on Patrik Laine ja mitä hän on saanut aikaan pelkästään viimeisen vuoden aikana. Tämä 18-vuotias nuori mies on noussut Tampereelta staraksi Winnipegiin maailman kovimpaan jääkiekkosarjaan NHL:ään. Taitoa ja osaamista kaverilta löytyy, mutta tärkeimpänä ajurina on halu kehittyä vielä paremmaksi. Ehkä jonakin päivänä parhaaksi! 

Eikä parempaa ympäristöä kehittymiselle ole, kuin treenata parhaiden kanssa ja pelata heitä vastaan. Samalla tavalla toimivat myös muiden lajien huippulupaukset. He hakeutuvat huippusarjoihin pelaamaan maailman parhaita vastaan omassa lajissaan. 

Maailman parhaaksi voi päästä vain pelaamaalla parhaita vastaan! 

Sama totuus pätee myös yritysmaailmassa: jos haluat maailman parhaaksi alallasi, sinun pitää hakeutua ”pelaamaan” parhaita vastaan. Kotimaan SM-liigasta on turha uhoilla olevansa maailman paras ennen kuin on käynyt näyttämässä NHL:ssä taitojaan. Onneksi useiden alojen start-upit, nämä yritysmaailman huippulupaukset, uskaltavat ainakin alkuvaiheessa unelmoida maailmanmarkkinoiden valtaamisesta. Uskalletaan hakea benchmarkia tekemisistä maailman huipuilta! 

Turha nöyristely ei liiketoiminnassa(kaan) auta. Ja kun uskaltaa asettaa riman riittävän korkealle – ja vaikka sinne asti ei pääsisikään – pääsee todennäköisesti korkeammalle ja pidemmälle kuin kotimarkkinoilla. Ei kaikista urheilun huippulupauksistakaan kuoriudu supertähtiä, mutta he tekevät hienon uran muissa korkeatasoisissa sarjoissa, kuten vaikka KHL, jossa myöskin pääsee ansaitsemaan ihan mukavat tienestit. 

 leijonat_menestyksen-portaat_redanredan_700px-blog
Leijonat veivät osaamistaan kohti korkeampaa tasoa uudella pitkäjänteisellä valmennusfilosofialla. Menestyksen portaita noustiin maailmanmestariksi saakka.

Toki niin urheilussa kuin bisneksessäkin huipulle voi nousta hiukan vanhemmallakin iällä. Voi olla, että uraa rakennellaan pikku hiljaa kotimaassa ja NHL:n ovia kolkutellaan vasta kypsemmällä urheilijan iällä. Tapoja on monia, mutta niitä kaikkia yhdistää halu oppia itseään paremmilta ja kehittyä edelleen. Jopa kokeilla mihin omat rahkeet riittävät. Ei vakiintuneempia yrityksiäkään mikään pidättele niillä nurkilla, missä ne ovat tottuneet toimimaan, jos johdossa päätetään nostaa rimaa ja lähteä pelaamaan kovempiin sarjoihin!

Ei tarvitse olla start-up tähdätäkseen ulkomaille…ja maailmanmestariksi! 

Jos tavoitteena on nousu kovempiin sarjoihin, tarkoittaa se myös että tekemisen tasoa täytyy nostaa. Tässä voidaan soveltaa sitä, minkä me kaikki opimme jo ihan pikku lapsena. Seurataan mitä ”isommat” tekevät ja tehdään perässä! Patrik Laineen idoli on Alex Ovechkin, Teemu Selänne seurasi Jari Kurria jne. Katsotaan mitä meitä paremmat tekevät, verrataan omaan tekemiseen ja kehitetään puuttuvia osia ja treenataan. Kun opitaan maailman parhailta, voidaan päästä samalle tasolle. Sitten voidaankin luistella vielä kovempaa ja kiihdyttää ohi! 

Lajinsa parhaan tittelin voi voittaa vasta, kun uskaltaa pelata parhaita vastaan! Matkalla parhaaksi on mahtava tilaisuus oppia vastaan tulevilta huippulahjakkuuksilta!

Voittaminen on asennekysymys. Kuinka moni meistä uskaltaa lähteä haastamaan parhaita kovempiin sarjoihin?

 

PS. Näyttää siltä, että vuodenvaihteen jälkeen on mahdollisuus oppia asiakaskokemuksesta maailman parhailta CX-guru Shaun Smithin johdolla CX Masterclassissa (www.cxmasterclass.fi).

 

Heidi Viik, Customer Experience Director, Merlin Systems   ”Ainutlaatuinen tilaisuus, jota ei kannata jättää käyttämättä.
   Lasken jo päiviä, jolloin pääsen kuulemaan livenä Shaun Smithin
   ajatuksia ja oppeja konkreettisin esimerkein.” 

   – Heidi Viik, Customer Experience Director, Merlin Systems

Lue lisää

Haluatko kuulla lisää CX Masterclassista ja miksi siitä kannattaa kiinnostua? Tutustu CX Masterclass -valmennukseen ja ilmoittaudu mukaan.

Kiinnostuitko?

Shiruten ja CXPA Finlandin järjestämässä valmennuksessa tammikuussa kuulet lisää esimerkkejä asiakaskokemuksen kehittämisestä maailman huipulta.

 

  • Penni paremmasta asiakasajattelusta! Lue blogistamme 3 maailmanluokan esimerkkiä siitä, miten asiakaskokemuksella tehdään miljoonia.
  • Miten rakennat merkitystä asiakkaillesi? Shaun Smith avaa brändilupauksen viemistä arkipäivään blogissamme.
  • Haluatko tietää miten sinustakin tulee asiakaskokemuksen mestari? Lue blogistamme Shaun Smithin 7 vinkkiä parempaan asiakaskokemukseen.
  • Olisiko sinunkin jo aika ajatella isosti? Aiheellinen kysymys Sirte Pihlajan blogissa, joka kertoo Peter Vesterbackan uskomattamasta energiasta tehdä asiat toisin.
  • Lue Laura Sorvan blogista miten tehdään Saara Aallot.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Sirte Pihlaja, puh. (050) 5700 190

Suomalaisen kirjailijan asiakaskokemusteos best seller kärkeen ympäri maailmaa

Asiakaskokemuksesta kertova “Customer Experience 2” -kirja ampaisi heti julkaisunsa jälkeen globaalien myyntitilastojen kärkeen. Se nousi Amazonin best seller -listojen huipulle, sijoittuen ykköseksi mm. Customer Service- ja Consumer Behaviour -kategorioissa useissa eri maissa (esim. USA, UK, Kanada ja Ranska). Kirjan kirjoittajat ovat nyt Best Selling -bisneskirjailijoita kolmessa eri maanosassa. Shiruten toimitusjohtaja, Sirte Pihlaja, on yksi kirjan kirjoittajista. Hän kirjoitti teokseen asiakaskeskeisestä kulttuurista korostaen leikin ja luovuuden roolia bisneksessä.

Kiinnostuitko?

Tarvitseeko yrityksesi pientä kunnonkohotusta asiakaskohtaamisten johtamisessa? Me valloitamme sydämiä ja 
teemme asiakkaistasi onnellisia. Osaamme herättää asiakkaassasi tarpeen ostaa, sitoutua ja 
suositella! Lähdetään yhdessä juoksemaan yrityksesi maailmankartalle.

MYYNTI

sales (at ) shirute.com

MUUT TIEDUSTELUT

sales (at) shirute.com

Tilaa uutiskirje