Näin tehdään Saara Aallot

Blogi
21.11.2016
Laura Sorva
CEO, Mezuria

 

Riittää, kun uskoo omaan tekemiseensä ja tekee parhaansa, sanotaan. Ei se välttämättä riitä. Tosielämän esimerkki tästä on koko kansan suosikiksi ja Suomen ajankohtaisimmaksi vetonaulaksi kasvanut upea Saara Aalto. Hän uskoi itseensä ja teki parhaansa, sinnikkäästi ja pitkään. Mutta sitten hän astui pois vanhasta toimintaympäristöstä, hakeutui samanmielisten joukkoon, pyysi apua – ja loppu on historiaa.

Saara Aalto on näyttänyt mallia, miten päivitetään perspektiiviä, jos menestys antaa kovasti odottaa itseään. Sen sijaan, että hän olisi muuttanut ajatuksen omasta tekemisestään, hän päätti päivittää estradinsa ja säilyttää uskon itseensä.

Samalla Saara nykäisi irti ”näin meillä on aina tehty” -eetoksesta ja lähti benchmarkaamaan kykyjään isommille estradeille. Hän lähti hakemaan oppia timantinhiontaan niiltä areenoilta, joilla pelataan säännöillä, joihin hän itse uskoo ja niiltä ihmisiltä, jotka uskovat häneen. Nyt Saara Aaltoa kiitetään hänen erilaisuudestaan. Jälkikäteen on helppo sanoa, että vaihtoehtoinen toimintatapa, muovautuminen mainstreamiin, olisi ollut tappio. 

saaraaalto_villepaulpaasimaa_700x600-blog

Saara Aaltoa on helppo ihailla: Lahjakas, itseensä uskova, johdonmukainen ja sinnikäs nainen, joka poikkeustilanteessa kokoaa itsensä ja loistaa entistä kirkkaammin – yhtä X Factoria koko leidi. Jokainen meistä haluaisi olla yhtä rohkea kuin hän. Logiikka, jolle Saara Aallon kisataival X Factorissa on perustunut on inspiroivaa. Hänen tekemistään leimaa rohkeus toimia eri tavalla, sinnikkyys sekä luottamus itseensä ja ammattilaisverkostoon, joka on uskonut häneen koelauluista lähtien: 

Saara: ”I’ve performed a lot, a lot, a lot. And I’ve done talent shows in Finland. But I’ve never done anything like this. I need help, and that’s why I came here.”

Simon: ”That’s how you do it! … Look, I think you just need some direction. You have a very good voice. Maybe you just need a platform.”

Louis: “That’s the X Factor, that’s why she came from Finland. You want this, don’t you?”

Saara: “Yes.”

Jos haluaa parhaaksi, pitää lähteä rohkeasti liikkeelle, luottaa itseensä, pyytää apua ja kilpailla parhaiden kanssa. Saara Aalto on näyttänyt meille kaikille menestymisen tavan, joka kannustaa toimimaan eri tavalla. Hänen perspektiivipäivityksensä on vaatinut rohkeutta. Jo se, että astuu tutulta pelikentältä isommalle ja uudenlaisen opin ääreen, vaatii luontoa. Mutta ennen kaikkea se, että haastaa itsensä yhä uudelleen ja hakee aktiivisesti apua kehittyäkseen, on iso juttu. Saara astui jo ensiaskeleellaan pidemmälle kuin mihin hän olisi päässyt pitkälläkään tarpomisella vanhoissa puitteissa. Rohkea valinta vei hänet ohituskaistaa pitkin suotuisaan olosuhteeseen, joka oli totta jo toisaalla. 

Saara Aallon sadonkorjuu opettaa: ei ole häpeä katsoa mallia ja ottaa oppia maailmalta. Se on ainoa tapa tulla parhaiden rinnalle ja mennä ohi. Saara Aallon tuntevat ja haluavat nyt kaikki. Tähden, joka erottautuu, uskoo omaan tekemiseensä, eikä anna periksi. Ja ihmisen, joka tekee työnsä johdonmukaisella rakkaudella omalle porukalleen, yleisölleen:

“THANK YOU! Dream is still alive, because of you. We are a team, we do this together.”
– Saara Aalto Facebookissa X Factorin tuloslähetyksen jälkeen 20.11.2016.

P.S. Kirjoitin tämän jutun inspiroituneena paitsi Saara Aallosta ja hänen tarinastaan, myös tulossa olevasta CX-tapahtumasta, jossa on paljon analogiaa kirjoitukseeni. CX Masterclass on asiakaskokemuksen johtamisen huipputilaisuus, jossa saa täyden työpäivän ajan nauttia rohkeista, voimaannuttavista asiakaskokemuksen johtamisen opeista ja valmiudet oman tekemisen nostamiseen seuraavalle tasolle. Tilaisuudessa CX-guru Shaun Smith (UK) tulee valamaan meihin suomalaisiin uskoa siihen, että on OK olla erilainen ja toimia uudella tavalla, omaan juttuun uskoen. Hän tuo meille maailmanluokan CX-esimerkkejä innostavaksi benchmarkiksi. Lisätietoa www.cxmasterclass.fi

 

   Jenita Kokkoniemi, Account Director, Letting, SRV GroupYrityksemme strategian keskiössä on tarjota alamme paras
   asiakaskokemus. Siksi oppi tulee saada maailman huipulta.”

   – Jenita Kokkoniemi, Account Director, Letting, SRV Group

Lue lisää

Haluatko kuulla lisää CX Masterclassista ja miksi siitä kannattaa kiinnostua? Tutustu CX Masterclass -valmennukseen ja ilmoittaudu mukaan.

Kiinnostuitko?

Shiruten ja CXPA Finlandin järjestämässä valmennuksessa tammikuussa kuulet lisää esimerkkejä asiakaskokemuksen kehittämisestä maailman huipulta.

 

  • Penni paremmasta asiakasajattelusta! Lue blogistamme 3 maailmanluokan esimerkkiä siitä, miten asiakaskokemuksella tehdään miljoonia.
  • Miten rakennat merkitystä asiakkaillesi? Shaun Smith avaa brändilupauksen viemistä arkipäivään blogissamme.
  • Haluatko tietää miten sinustakin tulee asiakaskokemuksen mestari? Lue blogistamme Shaun Smithin 7 vinkkiä parempaan asiakaskokemukseen.
  • Olisiko sinunkin jo aika ajatella isosti? Aiheellinen kysymys Sirte Pihlajan blogissa, joka kertoo Peter Vesterbackan uskomattamasta energiasta tehdä asiat toisin.
  • Lue Antti Harjuojan blogista miten pääset pelaamaan isojen poikien liigaan – jos uskallat.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Sirte Pihlaja, puh. (050) 5700 190

Suomalaisen kirjailijan asiakaskokemusteos best seller kärkeen ympäri maailmaa

Asiakaskokemuksesta kertova “Customer Experience 2” -kirja ampaisi heti julkaisunsa jälkeen globaalien myyntitilastojen kärkeen. Se nousi Amazonin best seller -listojen huipulle, sijoittuen ykköseksi mm. Customer Service- ja Consumer Behaviour -kategorioissa useissa eri maissa (esim. USA, UK, Kanada ja Ranska). Kirjan kirjoittajat ovat nyt Best Selling -bisneskirjailijoita kolmessa eri maanosassa. Shiruten toimitusjohtaja, Sirte Pihlaja, on yksi kirjan kirjoittajista. Hän kirjoitti teokseen asiakaskeskeisestä kulttuurista korostaen leikin ja luovuuden roolia bisneksessä.

Kiinnostuitko?

Tarvitseeko yrityksesi pientä kunnonkohotusta asiakaskohtaamisten johtamisessa? Me valloitamme sydämiä ja 
teemme asiakkaistasi onnellisia. Osaamme herättää asiakkaassasi tarpeen ostaa, sitoutua ja 
suositella! Lähdetään yhdessä juoksemaan yrityksesi maailmankartalle.

MYYNTI

sales (at ) shirute.com

MUUT TIEDUSTELUT

sales (at) shirute.com

Tilaa uutiskirje