CCXP Masterclass: CCXP-sertifikaatti – Suorittaako vaiko eikö?

Blogi
02.10.2019
Sari Noukkala
Head Of Customer Relationship Experience Development, LähiTapiola

V iime keväänä CX Masterclassin lähestyessä alkoivat mainokset CCXP-sertifikaatin suorittamisesta osua silmääni. Ensimmäistä kertaa olisi mahdollisuus suorittaa tämä sertifikaatti Suomessa. Pitäisikö rohkeasti kokeilla?

 

Olisi mielenkiintoista nähdä, millä tasolla oma osaamiseni on. Viime tipassa ja todella lyhyen pohdinnan jälkeen päätin, että laitan hakemuksen sisälle. Sen tekemisessä olikin isompi urakka kuin olin etukäteen ajatellut ja suosittelenkin varaamaan hakemuksen tekoon aikaa ainakin reilun tunnin verran.

Muutama päivä kului ja sähköpostiin kilahti kuittaus, jossa kerrottiin, että minut oli hyväksytty suorittamaan CX-ammattilaistestiä. Viikot kuluivat ja h-hetki lähestyi. Valmistautumista varten päätin tilata ja lukea vain yhden kirjan, joka oli Ian Goldingin Customer What? Muuhun ei jäänyt aikaa, vaikka hyviä teoksia olisi ollut muitakin tarjolla.

CX Masterclass –päivä toimi hyvä pohjana CCXP-testiin  

Toukokuun CX Masterclassissa huomasin Ian Goldingin noudattelevan hyvin kirjan rakennetta ja päivä toimi siis loistavana kertauksena ja valmistautumisena seuraavan päivän koitokseen. Omat fiilikset vaihtelivat päivän mittaan: osaanko, muistanko, olenko ymmärtänyt oikein, ajattelenko asioita jotenkin monimutkaisesti? Viime hetken valmistautumistani tuki se, että päivän aikana sateli tärppejä CCXP-testiin. Lounastauon aikana CCXP-sertifiointiin osallistuville oli varattu erillinen pienryhmäsessio, jossa saimme vielä viime hetken vinkit.

CX Masterclass loppui ja väki poistui. Meitä jäi vain kourallinen saliin odottelemaan, että koe alkaisi. Odotellessamme virallista valvojaa paikalle jännityjsen pystyi aistimaan ilmassa, ja tilanne tuntui samalta kuin opiskeluaikojen tenttipäivät. Kysymyksiä oli monta sivua: sata monivalintatehtävää odotti vastaustani.

Kysymyksiin vastatessani ajatukseni harhautuivat miettimään, miten kysymyksissä esiintynyt tilanne meidän yrityksessä hoidettaisiin – tarkoitus oli kuitenkin vastata yleisesti tilanteeseen oikea vastaus. Välillä tuntui, että vaihtoehdot olivat niin lähellä toisiaan, että kävin pääni sisällä toisaalta ja toisaalta -pohdintaa. Onneksi joukossa oli myös helppoja kysymyksiä.

Aikaa testin suorittamiseen kului pari tuntia, ja vihdoin olin kahlannut koko urakan läpi. Päätin olla enää palaamatta vastauksiini. Tämä oli nyt tässä! Lähdin väsyneenä, mutta helpottuneen onnellisena kotia kohden. En osannut yhtään arvioida testin sujumista osaltani. Saisihan sen vielä uusia pari kertaa, jos nyt tällä kertaa en olisi onnistunut.

 

Sertifikaatti on hyvä mittari omalle ammatilliselle osaamiselle

Tulokset tulivat muutamassa päivässä ja oli iloinen yllätys, että olin päässyt läpi! Olin saanut sertifikaatin numero 1086. Vähän hämmästyin ymmärtäessäni, että meitä CCXP:n suorittaneita oli vain reilu tuhat ympäri maailmaa. Fiilis oli totta kai hyvä, sillä nyt olin saanut itselleni varmuuden ja jonkinlaisen todistuksen siitä, että osaamiseni oli hyvällä tasolla – osasin siis perusasiat ja vähän enemmänkin.

Tämän sertifikaatin suorittaminen toimi kohdallani hyvänä mittarina omalle ammatilliselle osaamiselleni. Ja juuri tämä olikin mielestäni koko sertifikaatin suorittamisen tarkoitus. Sain tietää, missä asiakaskokemuksen johtamisen osa-alueissa minulla on vielä eniten kehitettävää ja missä teemoissa kannattaa omaan osaamiseen vielä panostaa.

Ehkä siis vinkkinä, jos pohdit parhaillaan, lähdetkö suorittamaan CCXP-sertifikaattia: mielestäni sitä ei kannata suorittaa vain sertifikaatin vuoksi vaan tunnistaakseen, missä voi edelleen kehittyä.

CCXP:n suorittamisen jälkeen jäljelle jää vain se haastavin – miten nämä kaikki opit ja ajatukset saa vietyä arkeen ja omaan työhön, jotta asiakaskokemusta saadaan kehitettyä vielä seuraavalle tasolle.

Näiden mukaansa tempaavien teemojen parissa saan jatkaa – päivittäin!

Sari Noukkala työskentelee LähiTapiolassa asiakaskokemuksen parissa. Hän osallistui CX Masterclassiimme keväällä 2019. Onnittelut Sarille CCXP-sertifikaatista!

 

Jatka keskustelua aiheesta

Haluatko tutustua sertifikaatin suorittaneisiin, missä työtehtävissä he ovat ja miksi he suorittivat testin? CXPA Finlandin forumilla pääset myös onnittelemaan heitä sekä keskustelemaan muiden CX-ammattilaisten kanssa!

CX Masterclass

Want to hear more about CX Masterclass and why you should attend in 2020? This time, it is going to be an online session so you can attend from ANYWHERE.

Interested?

 

CX Masterclass was organised in Helsinki in May 2019 by Shirute and CXPA Finland.

 

Read all our CX Masterclass blogs:

 

 

Additional information:

CEO Sirte Pihlaja, tel. +358 50 5700 190

 

Suomalaisen kirjailijan asiakaskokemusteos best seller kärkeen ympäri maailmaa

Asiakaskokemuksesta kertova “Customer Experience 2” -kirja ampaisi heti julkaisunsa jälkeen globaalien myyntitilastojen kärkeen. Se nousi Amazonin best seller -listojen huipulle, sijoittuen ykköseksi mm. Customer Service- ja Consumer Behaviour -kategorioissa useissa eri maissa (esim. USA, UK, Kanada ja Ranska). Kirjan kirjoittajat ovat nyt Best Selling -bisneskirjailijoita kolmessa eri maanosassa. Shiruten toimitusjohtaja, Sirte Pihlaja, on yksi kirjan kirjoittajista. Hän kirjoitti teokseen asiakaskeskeisestä kulttuurista korostaen leikin ja luovuuden roolia bisneksessä.

Kiinnostuitko?

Tarvitseeko yrityksesi pientä kunnonkohotusta asiakaskohtaamisten johtamisessa? Me valloitamme sydämiä ja 
teemme asiakkaistasi onnellisia. Osaamme herättää asiakkaassasi tarpeen ostaa, sitoutua ja 
suositella! Lähdetään yhdessä juoksemaan yrityksesi maailmankartalle.

MYYNTI

sales (at ) shirute.com

MUUT TIEDUSTELUT

sales (at) shirute.com

Tilaa uutiskirje