Tosissaan leikitty leikki on oivaltavaa!

Blogi
30.10.2016
Heli Vainio
Shopping Center Manager, Kamppi

 

Seminaarikutsuja tulee paljon, mutta tämä erottui heti: Lego Serious Play. Voiko tuollainen olla totta? Voiko asiakaskokemuksen kehittämisessä käyttää tällaista metodia?

Aamulla piti virittää mieli avoimeksi, nollata ennakkoluulot ja epäilykset ja heittäytyä mukaan. Ensimmäiset tehtävät muutaman lego-palikan kanssa olivat jo hämmästyttäviä ja silmiä avaavia.

Kun ryhdyimme tekemään isompia tehtäviä siitä, miltä yrityksemme asiakaskokemus näyttää omasta mielestämme ja asiakkaan silmin muuttui hauskuus jo todelliseksi pohdinnaksi. 

Oivaltavia lopputuloksia ja nopeaa ajattelua

Nopeus on tätä aikaa ja nopeaa oli legoilla tekeminen. Välillä sormet eivät pysyneet ideoiden tahdissa tai ideat sormien! Oli kuin meitä olisi ollut kaksi miettimässä – oma pää ja omat kädet. Lopputulokset olivat oivaltavia, mutta parasta oli kuulla ja nähdä, mitä työkaverit rakensivat ja kertoivat omista töistään.

 lego_tosileikki_blog_01_medium_700x600

Miten eri tavalla – ja kuitenkin kaikki oikein – olimme ajatelleet samasta tehtävästä! Legoilla tehdyt kokonaisuudet olivat taatusti enemmän, avasivat ajattelua ja asiakkaan kokemusta syvemmin ja muodostivat yhdessä kirjaimellisesti kolmiulotteisen kuvan vaikkapa tekemästämme Kampin asiakaskokemuksesta. 

Olisiko perinteisellä fläppitaulupaperilla tai posti t -lapuilla päästy samaan lopputulokseen? Tuskin. Päivä oli energisoiva, innostava ja erittäin hauska. Tässä leikissä oli helppoa hyväksyä kaikkien kaikenlaiset ratkaisut ja ideat – leikkihän on leikkiä. Lopputulos oli kuitenkin totisinta totta ja sytytti kipinän asiakaskokemuksen tärkeyteen.

 

Shirute ja CXPA Finland järjestivät ensimmäisen avoimen Tosi Leikki – CX Play Customer Experience -ajattelupajan kansainvälisenä Customer Experience Dayna lokakuussa.

Heli Vainio vastaa Kampin kauppakeskuksen asiakkuuskokemuksen ja liiketoiminnan kehittämisestä Baringsissa. 

Lue lisää

Tutustu Lego® Serious Play® -menetelmään ja Tosi Leikki -valmennukseen www.tosileikki.fi sivustolla.

Kiinnostuitko?

Haluatko kuulla lisää Lego® Serious Play® -menetelmästä ja miksi siitä kannattaa kiinnostua? Lue yli 500 työpajaa vetäneen asiantuntijan, Micael Bucklen, ajatuksia leikkimisestä ja paremmasta asiakasajattelusta CX Day juhlajulkaisussamme.

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Sirte Pihlaja, puh. (050) 5700 190

Suomalaisen kirjailijan asiakaskokemusteos best seller kärkeen ympäri maailmaa

Asiakaskokemuksesta kertova “Customer Experience 2” -kirja ampaisi heti julkaisunsa jälkeen globaalien myyntitilastojen kärkeen. Se nousi Amazonin best seller -listojen huipulle, sijoittuen ykköseksi mm. Customer Service- ja Consumer Behaviour -kategorioissa useissa eri maissa (esim. USA, UK, Kanada ja Ranska). Kirjan kirjoittajat ovat nyt Best Selling -bisneskirjailijoita kolmessa eri maanosassa. Shiruten toimitusjohtaja, Sirte Pihlaja, on yksi kirjan kirjoittajista. Hän kirjoitti teokseen asiakaskeskeisestä kulttuurista korostaen leikin ja luovuuden roolia bisneksessä.

Kiinnostuitko?

Tarvitseeko yrityksesi pientä kunnonkohotusta asiakaskohtaamisten johtamisessa? Me valloitamme sydämiä ja 
teemme asiakkaistasi onnellisia. Osaamme herättää asiakkaassasi tarpeen ostaa, sitoutua ja 
suositella! Lähdetään yhdessä juoksemaan yrityksesi maailmankartalle.

MYYNTI

sales (at ) shirute.com

MUUT TIEDUSTELUT

sales (at) shirute.com

Tilaa uutiskirje