Olisiko sinunkin jo aika ajatella isosti?

Blogi
20.12.2016
Sirte Pihlaja
CEO, Customer Experience Optimiser, Shirute

 

”Se on hyvä alku”, naurahtaa Peter Vesterbacka samalla, kun hän kertoo niistä miljoonista ja miljoonista euroista, joita virtaa mm. Slush-tapahtuman myötä Suomen startup-skeneen. Vesterbacka on ollut mukana kääntämässä isoa osaa noista sijoituksista ja kumppanuuksista kohti kotimaatamme, koska hän on aina uskaltanut ajatella isosti.

Vesterbackan uusimman hankkeen tavoitteena on rakentaa Otaniemen-Keilaniemen alueelle koko maailman startup-pääkaupunki, joka yhdistetään merenalaisella tunnelilla Tallinnaan ja muuhun e-Estoniaan FinEstBayAreaksi. Hän saa kuulijan vakuuttuneeksi siitä, että kahden kaupungin taktiikalla saadaan aikaan yhdessä enemmän.

The northern shore of the #FinEstBayArea taking shape. Highest talent density on the planet. #agoodstart#slush16

Peter ei vain puhu, vaan saa myös aikaan: mobiilialan ammattilaisten yhteisön Mobile Mondayn toinen perustaja toimi yhtenä aktiivisista puuhamiehistä myös Slushin alkutaipaleella. Totta puhuen vain Peterin kaltaisille ihmisille olisi voinut tulla mieleen järjestää tapahtuma keskellä synkintä ja ikävintä syystalvea, loskan keskelle, Suomessa.  Mutta se olikin koko jutun pointtina. Puhujiksi kutsuttiin alusta lähtien huippukiinnostavia osaajia ja uuden yrittäjäsukupolven suunnannäyttäjiä. Loppu on historiaa. Tänä päivänä Slush kokoaa yhteen yritysmaailman eturivin sijoittajat, startup-yrittäjät ja isot yritykset kokoon katsomatta, yhteensä lähes pari kymmentä tuhatta osallistujaa yli viikon mittaiseksi paisuneeseen tilaisuuteen lukuisine oheistapahtumineen.

Hankkeita, joita kukaan muu ei olisi uskaltanut edes ehdottaa

Peter on ollut tärkeänä vaikuttajana myös maailman ensimmäisen joukkoistetun oopperan, Savonlinnan Oopperajuhlilla ensiesityksensä saaneen Opera by Youn sekä yhteisöllisesti tuotettujen ja toteutettujen Star Wreck- ja Iron Sky-elokuvaproduktioiden taustalla. Kaikki projekteja, joiden onnistumiseksi on täytynyt ajatella isosti.

Suuren yleisön tietoisuuteen Suomessa hän nousi kuitenkin oikeastaan vasta siirtyessään Rovion Mighty Eagleksi. Tässä roolissa hän luotsasi Angry Birdsit avaruuteen saakka – ja yhteen Suomen elokuvahistorian kalleimmista ja menestyneimmistä animaatioelokuvista. Jäämällä benchmarkkaamaan muiden tekemisiä ei tätäkään hittiä ja maailmanmenestystä olisi syntynyt.

Koulutus on toiseksi suurin bisnes ravitsemusliiketoiminnan jälkeen. Nyt Peter kumppaneineen vie suomalaista koulutusosaamista maailmalle, ja isosti ajattelu vei aloittamaan Kiinasta. Siellä markkinat ovat samantien paljon isommat kuin suomalaisyritysten maailmanvalloituksen normaalilla reitillä Eurooppa-USA-Aasia. Isosti ajatteleminen edellyttää myös määrätietoista itsensä kehittämistä. Kun Kiinaa piti lähteä valloittamaan, Peter opiskeli kielen voidakseen kohdata paikalliset bisnestoimijat näiden omassa ympäristössä, heidän kulttuurilleen arvostustaan osoittaen.  

”Gave a talk at the Great Hall of the People yesterday. Education. Entrepreneurship. Entertainment. TripleE to make the World better.”

Ihailtavaa on, ettei Vesterbacka ole koskaan epäillyt ajatella isosti. Voi vain arvailla, kuinka paljon epäileviä Tuomaita matkan varrelle on riittänyt. Tässä onkin se logiikka, joka erottaa pioneerin ja toisinajattelijan muista. Peter on aina kulkenut omaa polkuaan, samalla luoden siltoja ihmisten välille. Hän toimii magneettina, joka vetää puoleensa huippuosaajia ja saa heidätkin loistamaan. Loputtoman innostuksensa ja ideointikykynsä avulla hän saa asioita tapahtumaan, jakaen omaa energiaansa kaikille muillekin.

Jos haluaa seurata Peterin tarjoamaa esimerkkiä, tarvitaan rajaton luottamus ja usko omiin ideoihin, hyvät verkostoitumistaidot ja kyky nähdä horisonttia pidemmälle. On tärkeää ymmärtää, mitä asiakkaat haluavat ja mikä heitä kiinnostaa aidosti. Todellisten hittituotteiden luomiseen tarvitaan pettämätöntä bisnesvainua, mutta ennen kaikkea rohkeutta ajatella isosti. Nämä ovat ominaisuuksia, joita ilman ei pärjää, jos haluaa maailman parhaaksi.

Ja kun ajattelu suuntautuu riittävän kauas laatikon ulkopuolelle, kohdalle voi sattua vaikka mitä mielenkiintoista – mahtavia elämyksiä, kokemuksia ja kohtaamisia. Vain uskaltamalla olla erilainen pääsee siihen kuuluisaan ”hyvään alkuun”.

 

CX Masterclassissa kuulet lisää esimerkkejä yrityksistä ja muutoshankkeista, joissa on uskallettu ajatella isosti. Tutustu ja tule mukaan www.cxmasterclass.fi.

 

 


Jussi Hirvelä, Brändi- ja viestintäjohtaja, Luja-konserni”Osallistun CX Masterclassiin siksi, että tavoittelemme Lujalla toimialan parasta asiakaskokemusta. Sen saavuttamiseksi ovat oman kovan työn lisäksi hyvät neuvot kalliita. Kun pelkkä hyvä ei riitä, on haettava neuvoja maailman parhaalta.” 

 – Jussi Hirvelä, Brändi- ja viestintäjohtaja, Luja-konserni

Lue lisää

Haluatko kuulla lisää CX Masterclassista ja miksi siitä kannattaa kiinnostua? Tutustu CX Masterclass -valmennukseen ja ilmoittaudu mukaan.

Kiinnostuitko?

Shiruten ja CXPA Finlandin järjestämässä valmennuksessa tammikuussa kuulet lisää esimerkkejä asiakaskokemuksen kehittämisestä maailman huipulta.

 

  • Penni paremmasta asiakasajattelusta! Lue blogistamme 3 maailmanluokan esimerkkiä siitä, miten asiakaskokemuksella tehdään miljoonia.
  • Miten rakennat merkitystä asiakkaillesi? Shaun Smith avaa brändilupauksen viemistä arkipäivään blogissamme.
  • Haluatko tietää miten sinustakin tulee asiakaskokemuksen mestari? Lue blogistamme Shaun Smithin 7 vinkkiä parempaan asiakaskokemukseen.
  • Lue Antti Harjuojan blogista miten pääset pelaamaan isojen poikien liigaan – jos uskallat.
  • Lue Laura Sorvan blogista miten tehdään Saara Aallot.

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Sirte Pihlaja, puh. (050) 5700 190

Suomalaisen kirjailijan asiakaskokemusteos best seller kärkeen ympäri maailmaa

Asiakaskokemuksesta kertova “Customer Experience 2” -kirja ampaisi heti julkaisunsa jälkeen globaalien myyntitilastojen kärkeen. Se nousi Amazonin best seller -listojen huipulle, sijoittuen ykköseksi mm. Customer Service- ja Consumer Behaviour -kategorioissa useissa eri maissa (esim. USA, UK, Kanada ja Ranska). Kirjan kirjoittajat ovat nyt Best Selling -bisneskirjailijoita kolmessa eri maanosassa. Shiruten toimitusjohtaja, Sirte Pihlaja, on yksi kirjan kirjoittajista. Hän kirjoitti teokseen asiakaskeskeisestä kulttuurista korostaen leikin ja luovuuden roolia bisneksessä.

Kiinnostuitko?

Tarvitseeko yrityksesi pientä kunnonkohotusta asiakaskohtaamisten johtamisessa? Me valloitamme sydämiä ja 
teemme asiakkaistasi onnellisia. Osaamme herättää asiakkaassasi tarpeen ostaa, sitoutua ja 
suositella! Lähdetään yhdessä juoksemaan yrityksesi maailmankartalle.

MYYNTI

sales (at ) shirute.com

MUUT TIEDUSTELUT

sales (at) shirute.com

Tilaa uutiskirje