Tosissaan leikitty leikki on oivaltavaa!

Blogi
30.10.2016
Heli Vainio
Shopping Center Manager, Kamppi

 

Seminaarikutsuja tulee paljon, mutta tämä erottui heti: Lego Serious Play. Voiko tuollainen olla totta? Voiko asiakaskokemuksen kehittämisessä käyttää tällaista metodia?

Aamulla piti virittää mieli avoimeksi, nollata ennakkoluulot ja epäilykset ja heittäytyä mukaan. Ensimmäiset tehtävät muutaman lego-palikan kanssa olivat jo hämmästyttäviä ja silmiä avaavia.

Kun ryhdyimme tekemään isompia tehtäviä siitä, miltä yrityksemme asiakaskokemus näyttää omasta mielestämme ja asiakkaan silmin muuttui hauskuus jo todelliseksi pohdinnaksi. 

Oivaltavia lopputuloksia ja nopeaa ajattelua

Nopeus on tätä aikaa ja nopeaa oli legoilla tekeminen. Välillä sormet eivät pysyneet ideoiden tahdissa tai ideat sormien! Oli kuin meitä olisi ollut kaksi miettimässä - oma pää ja omat kädet. Lopputulokset olivat oivaltavia, mutta parasta oli kuulla ja nähdä, mitä työkaverit rakensivat ja kertoivat omista töistään.

 lego_tosileikki_blog_01_medium_700x600

Miten eri tavalla - ja kuitenkin kaikki oikein - olimme ajatelleet samasta tehtävästä! Legoilla tehdyt kokonaisuudet olivat taatusti enemmän, avasivat ajattelua ja asiakkaan kokemusta syvemmin ja muodostivat yhdessä kirjaimellisesti kolmiulotteisen kuvan vaikkapa tekemästämme Kampin asiakaskokemuksesta. 

Olisiko perinteisellä fläppitaulupaperilla tai posti t -lapuilla päästy samaan lopputulokseen? Tuskin. Päivä oli energisoiva, innostava ja erittäin hauska. Tässä leikissä oli helppoa hyväksyä kaikkien kaikenlaiset ratkaisut ja ideat - leikkihän on leikkiä. Lopputulos oli kuitenkin totisinta totta ja sytytti kipinän asiakaskokemuksen tärkeyteen.

 

Shirute ja CXPA Finland järjestivät ensimmäisen avoimen Tosi Leikki - CX Play Customer Experience -ajattelupajan kansainvälisenä Customer Experience Dayna lokakuussa.

Heli Vainio vastaa Kampin kauppakeskuksen asiakkuuskokemuksen ja liiketoiminnan kehittämisestä Baringsissa. 

Lue lisää

Tutustu Lego® Serious Play® -menetelmään ja Tosi Leikki -valmennukseen www.tosileikki.fi sivustolla.

Kiinnostuitko?

Haluatko kuulla lisää Lego® Serious Play® -menetelmästä ja miksi siitä kannattaa kiinnostua? Lue yli 500 työpajaa vetäneen asiantuntijan, Micael Bucklen, ajatuksia leikkimisestä ja paremmasta asiakasajattelusta CX Day juhlajulkaisussamme.

 

Lisätietoja:

Toimitusjohtaja Sirte Pihlaja, puh. (050) 5700 190

Hanki asiakaskokemuksen uudet rakennuspalikat

TosiLeikki_CX_Play_FB_video

Etsitkö keinoja nopeuttaa asiakasajattelua ja kehittää asiakaskohtaamisia? Nyt sinulla on ainutlaatuinen tilaisuus oppia Euroopan johtavan Lego(R) Serious Play(R) -fasilitaattorin päivän mittaisessa valmennuksessa, miten lisäät asiakasarvoa ja kehität organisaatiosi asiakaskokemuksia liiketoimintasi kasvattamiseksi. Lue lisää: www.tosileikki.fi.

CXPA Finland: TeliaSonera ensimmäisenä suomalaisyrityksenä asiakaskokemuksen johtamisessa visionääritasolle

TeliaSonera nousi ensimmäisenä yrityksenä Suomessa visionääritasolle asiakkuuskokemusten johtamisessa. Suomalaisyritykset ovat kokeneet asiakaskokemukseen tekemillään ponnisteluilla olleen vaikutusta tulokseen, ja ne panostavat kehittämiseen entistä enemmän, mikä käy ilmi CXPA Finlandin ja Shirute Oy:n tuoreesta selvityksestä, joka julkistettiin CXPA Finlandin kesäjuhlissa Helsingissä. TeliaSonera ja SOK veivät Asiakkuuskokemusten johtaminen Suomessa 2016 -selvityksemme kärkisijat. Kolmannen sijan jakoivat Caruna, Elisa ja HUS-Kuvantaminen.