VR-Yhtymä

VR:n tulevaisuuden matkustuskonsepti uusille raiteille

Shirute benchmark-kartoitti ja sparrasi VR:ää asiakkaiden palvelukokemushankkeen käynnistysprosessissa.

Benchmark-kartoitus ja sähköisen kanavan visualisointi toimi hyvin osana uuden strategian pohdinnassa ja suunnittelussa.
Antti Tiitola
Divisioonajohtaja, VR-Yhtymä

Tausta

VR-Yhtymä on monipuolinen, ympäristöystävällinen ja vastuullisesti toimiva matkustuksen, logistiikan ja infrarakentamisen palveluyritys. VR:n tavoitteena on lisätä junamatkustusta ja parantaa asiakkaan matkustuskokemusta, esimerkiksi nostamalla täsmällisyyttä, uusimalla hinnoittelua ja parantamalla palvelua.

Ratkaisu

Shirute teki VR:lle benchmarking-kartoituksen sekä konkretisoi ja visualisoi tulevaisuuden matkustuskonseptia, erityisesti sähköisen liiketoiminnan keinoin. Shiruten avustuksella VR pystyi käynnistämään oman hankkeensa, joka kehittää asiakkaiden palvelukokemusta muuttamalla sekä tarjottavia matkustamiseen liittyviä palveluita että VR:n asiakkailleen eri kanavissa tarjoamaa asiointikokemusta.

  • Kilpailijatietoa ja vertaisvertailu muiden matkailupalveluja tarjoavien yritysten palveluista ja monikanavaisesta tarjoomasta
  • Käytännönläheinen esitys tulevaisuuden matkustuskonseptin kommunikointiin ja jatkokehittämiseen
  • Heti käyttökelpoisia ideoita asiakkaiden saamien palvelukokemuksien parantamiseen ennen matkaa, matkan aikana ja matkakohteessa