Shirute TosiLeikki
Asiakkuuskokemuksen ammattilaisille

Shirute CX Play® Työpajat

Huolellisesti suunnitelluissa Shirute CX Play® -työpajoissamme autamme organisaatiotasi luomaan tarvittavat rakennuspalikat unohtumattomien asiakas- ja työntekijäkokemusten kehittämiseen.


Haluatko oppia lisää asiakkaistasi? Valitse asiakaspersoona- ja asiakaspolut -työpajoistamme tai aloita starttipaketilla, jonka työpajat voimme tarvittaessa räätälöidä tarpeisiinne sopiviksi. Tuemme teitä myös ketterän CX-kehitystiimin luomisessa ja autamme rakentamaan (uuden) liiketoimintamallinne, palikka kerrallaan. 


Ovatko asiakkuuskokemusten johtamisen perusteet organisaatiossasi jo hallussa? Lue lisää Shirute CX Play® -teemoista. Kerromme mielellämme lisää eri CX-osaamisalueista, joissa voimme kehittää taitojanne!


Nyt myös VERKOSSA!

Haluatko osallistua leikkiin kotoasi tai toimistoltasi käsin, turvallisesti? Tarjoamme LEGO Serious Play -työpajat nyt myös online- ja hybridiversioina.

Vahvista ja syvennä
organisaatiosi ymmärrystä

Ei turhia hierarkioita. Ei rajoja. Vain luovuutta.

Mitä Shirute CX Play Työpajat tarjoaa?

Määrittele persoonat

Uskotko tuntevasi asiakkaasi ja työntekijäsi sekä tietäväsi, mitä he haluavat ja tarvitsevat organisaatioltasi? Asiakaspersoonat- työpajoissamme voimme tunnistaa, priorisoida ja kuvata kanssanne kaikkein tärkeimmät asiakkaanne. Tämä vaihe on yksi oleellisimmista osista asiakas- ja työntekijäkokemuksen kehittämisessä - ja kaksin verroin hauskempaa LEGO-palikoin! 

Rakenna asiakaspolut

Kun tärkeimmät asiakas- ja työntekijäpersoonat on kuvattu, on aika mallintaa nykyiset asiakaspolut ja kontaktipisteet, joissa asiakkaat ja työntekijät ovat vuorovaikutuksessa organisaatiosi kanssa.


Jatkossa voit kehittää ja hallinnoida näitä polkuja työpajoissa luomillamme, tekemistä ohjaavilla yksinkertaisilla periaatteilla, jaetulla ymmärryksellä ja paremmalla viestinnällä. Parannamme yhdessä tulevaisuuden asiakaspolkuja LEGO-mallien avulla - palikka kerrallaan! 

Käynnistä CX/EX
-kehittäminen

Mitä sinun todella täytyy tietää organisaatiosi asiakkuuskokemuksesta? Valmennuksemme aikana opit kaiken tarvitsemasi persoonista, asiakaspoluista sekä asiakas- ja työntekijäkokemuksesta.


Tämä käytännönläheinen valmennus on hauska ja interaktiivinen tapa kehittää ymmärrystä asiakaskokemustenne nykytilasta. Oivalla parhaat  johtamiskäytännöt juuri teidän tilanteeseenne ja muuta ajattelutapaasi parempien kokemusten mahdollistamiseksi tulevaisuudessa. Rakennetaan asiakkuuskokemuksenne uusiksi LEGO-palikoiden avulla!

"CX Play -workshop tarjosi energisen aloituksen uuden organisaatioyksikkömme toiminnalle ja auttoi ihmisiä eri tiimeistä tutustumaan toistensa osaamisiin paremmin. Oli myös mielenkiintoista oppia, että useimmilla tiimeillä oli samantyyppisiä haasteita. LEGO Serious Play tarjosi meille hauskan tavan innovoida ja tutkia erilaisia ratkaisuja näiden haasteiden ratkaisemiseen yhdessä. Sisäisesti järjestämässämme yhteenvetotilaisuudessa kävimme tulokset läpi vielä uudestaan. Lopputuloksena saimme tuotettua konkreettisia toimintasuunnitelmia ideoiden viemiseksi käytäntöön."

Iiris Lahti, Head of Online Performance Unit, Sanoma Group, multi-channel media and learning company


Laadi asiakkaat huomioiva
liiketoimintasuunnitelma
LEGO-palikoin

Tarvitseeko yrityksesi ajatella toimintaansa uudestaan? Vai oletteko ensiaskeleitaan ottava startup? Optimoi organisaatiosi operaatiot tutustumalla asiakkaisiin, kumppaneihin ja muihin sidosryhmiin nopealla ja helpolla tavalla.


Asiakkaat huomioivan liiketoimintasuunnitelman kehittämiseen suunnitelluissa työpajoissamme rakennatte, visualisoitte ja kartoitatte liiketoimintamallinne, keskitytte ydintoimintoihinne ja tutkitte uusia mahdollisuuksia tuottaa lisäarvoa asiakkaillenne yhdessä tiimin tai johtoryhmän kesken.

Opi ketterää kehittämistä
LEGO SCRUM Cityssä

Etsitkö uusia tapoja nopeuttaa asiakas-ja työntekijäkokemustenne kehittämistä? Opi muuttamaan työtapanne ja toimintamallinne ketteriksi!


Tämä interaktiivisin elementteihin ja simulaatiohin perustuva, nopeatempoinen valmennus auttaa suunnittelemaan organisaatiosi asiakkuuskokemuksen johtamisen ydintiimin toimintaa. Tutustuta tiimisi ketterään ajatteluun hauskalla tavalla LEGO SCRUM Cityn avulla. 

Etkö osaa valita sopivia rakennuspalikkoja?

Me autamme valitsemaan
oikeat mallit etenemiseen

Etkö ole ihan varma mistä aloittaa? Älä huoli, me autamme  mielellämme oikeiden teemojen ja työpajojen valinnassa organisaationne tarpeiden mukaan. 

Vahvista ja syvennä
organisaatiosi ymmärrystä

Ei turhia hierarkioita. Ei rajoja. Vain luovuutta.

"Tosileikki tarjosi minulle mahdollisuuden kehittää uusia taitoja, lisätä luovuutta ja mielikuvitusta sekä ymmärtää yritystämme paremmin mallintamalla sen toimintaa. Valmennus oli mukaansatempaava, ja se tarjosi intensiivistä aivojumppaa samalla. Hyvin järjestetty työpaja, joka herättää luovuutta eri työkaluin ja abstraktien konseptien kautta. Käytännön harjoitusten tulokset pystymme hyödyntämään ja jakamaan jatkossa kollegoiden kanssa."

- Veronika Kiseleva, Programmatic and Ad Operations Manager, Flowplayer, all-around solution for online video

UKK

Täältä löydät vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin:


Mitä on LEGO® Serious Play®?

Miksi LEGO® Serious Play®?

Mihin LEGO® Serious Play®:tä voi käyttää?

Mitä tarvitaan Tosileikkiin?

Mikä on menetelmän tausta?

Haluatko tietää jotain muuta?