Marimekko

Työntekijät Marimaailman kehittämisen keskiössä

Myyntikanavien marimekkolaiset arvioivat myymälöiden ostokokemuksia ja oivalsivat Shiruten metodien avulla oman tekemisensä asiakkaan silmin.

Shiruten tehokas valmennus mahdollisti laajemman ymmärryksen kuluttajien toiveista Marimekon eri ostopaikoissa. Myyntikanavista vastaavat marimekkolaiset keräsivät Shiruten oivalluttavan työskentelytavan ansiosta konkreettiset toimenpidesuunnitelmat, joista on ollut hyötyä monikanavaisesti.
Lea Aarinen-Koski
Country Manager, Marimekko

Tausta

Marimekko on suomalainen tekstiili- ja vaatetusalan designyritys, joka tunnetaan ennen kaikkea omaleimaisista kuvioista ja väreistä. Yhtiö suunnittelee ja valmistaa korkealuokkaisia kodintavaroita sisustustekstiileistä astioihin sekä vaatteita, laukkuja ja muita asusteita. Tuotteita myydään noin 40 maassa.

Marimekko halusi kehittää myymälöiden ostoskokemusta asiakkaan näkökulmasta vauhdittaakseen myyntiään. Haluttiin myös tarkastella asiakkaan ostoskokemusta uudesta näkökulmasta.

Ratkaisu

Shiruten vetämässä, osallistavassa valmennuksessa sovellettiin uutta menetelmää, jonka avulla asiakkaiden liikkumista eri kanavissa ja asiakaskohtaamispisteissä voidaan mallintaa Marimekon tarjoamien ostokokemusten kehittämiseksi.

Marimekkolaiset kävivät pienryhmissä arvioimassa omien ja kilpailijoiden myymälöiden tarjoamia ostokokemuksia ja mallinsivat asiakkaiden nykyistä ostopolkua, vaiheita ja kanavia koulutuksessa opituin työvälinein ja -menetelmin. Myymälävierailuista saamiensa kokemusten perusteella osallistujat oivalsivat, miten eri tavalla Marimekko näkyy ja tarjoaa ostokokemuksia asiakasnäkökulmasta katsottuna.

  • Marimekkolaisten oivalluttaminen näkemään asiakaskohtaamiset myymälässä vierailevien asiakkaiden silmin
  • Asiakkaiden kriittisimpien ostopolkujen mallinnukset ja shoppailuyrityksistä tehdyt johtopäätökset
  • Toimenpide-ehdotukset ja toimintasuunnitelma Marimekko Shopping Experiencen kehittämiseksi edelleen