SHIRUTE ON ONNELLISTEN ASIAKKAIDEN ASIANTUNTIJA

Onnellinen asiakas on arvokas. Autamme ymmärtämään asiakkaitasi ja luomaan parempia asiakaskohtaamisia, jotta yrityksesi erottuu ja jättää kilpailijat kauas taakseen.

Meiltä parempi asiakaskokemus

Customer Experience 2
best selleriksi

Sirte Pihlajan asiakaskokemusteos ampaisi best seller kärkeen ympäri maailmaa heti kun se oli julkaistu. Kirja nousi ykköseksi mm. USA:ssa, UK:ssa, Kanadassa ja Ranskassa.

Lue tiedote CX2 kirja

CX-raportti
koronakriisiin

Globaali CX Cares -ryhmä haastatteli matkailu- ja ravintola-alan ammattilaisia viidestä maanosasta. Ideoimme CX-kehittämistoimenpiteitä avuksi koronakriisistä selviämiseen.

Lue lisää

Pihlaja on TOP150 CX
Global Thought Leader

Shiruten toimitusjohtaja Sirte Pihlaja on valittu kansainväliselle 2020’s TOP 150 Global Thought
Leaders and Influencers on CX -listalle.

Lue lisää

CX MASTERCLASS
BLOG

Transforming the environment and culture of an organisation to enable people to think and act in the interests of the customer does not have to be difficult.

Read blog CX Masterclass

Let’s
Legoillaan!

Oikeastaan vain mielikuvituksen ja uskalluksen puute voi rajoittaa LEGO Serious Play -menetelmän käyttöä. Legoilla leikkien firman tavoitteetkin voivat toteutua ketterämmin.

Lue Blogi CX Play

CX MASTERCLASS
BLOG

CX Masterclassin yhteydessä pidettiin Ian Goldingin johdolla erillinen tilaisuus, jossa jatkoimme keskustelua asiakkuuskokemuksen johtamisesta.

Lue blogi Tutustu tapahtumaan

CXPA FINLAND
ELISA PANOSTAA ENITEN ASIAKASTYÖHÖNSÄ

Asiakkuus­kokemusten johtaminen Suomessa -selvityksen ensimmäisellä sijalla oli Elisa. Kärkikolmikkoon nousi kaksi uutta tulokasta, Raute ja Tamro.

Lue lisää

SUOMEN PARHAAT ASIAKKUUSKOKEMUSTEN JOHTAJAT TOP10

Asiakkuuskokemusten johtamisen (Customer Experience Management) nykytila Suomessa 2019 on selvillä. Parhaisiin arvosanoihin ylsivät Elisa, Raute ja Tamro.

Tutustu tuloksiin